Artikel - Brieven van onze lezers

Geplaatst op 13/03/2020 in Non classé @nl.

Voor een onafhankelijk Vlaanderen

We moeten inderdaad hopen dat twee volkeren, die nu verplicht moeten samenwerken, zo vlug mogelijk op eigen benen staan. Samen werken lukt al lang niet meer.

Als ge vaststelt dat Magnette niet wil samenwerken met de 2 grootste partijen in Vlaanderen, dan moet je toch uw conclusies durven trekken?

Wallonie wil geld uitgeven dat ze niet hebben, Vlaanderen wil ‘zaaien naar de zak’ en heeft zo een kleine spaarpot. Beide kunnen toch niet samengaan?

Ge moet ziende blind zijn om niet door te hebben dat de Waalse politici enkel uit zijn op het Vlaamse geld ….. Ofwel zijt ge echt naïef.

Herman Vanhee, Meulebeke

Federale kieskring, onder voorwaarden

Awel ja, Jean Paul Pinon, eis een federale kieskring, maar dan volgens het principe, één man, één stem en vervolgens de verdeling van de zetels volgens aantal stemmen. Dan zijn de, over hun paard getilde, politici in Wallonië en Brussel van geen tel meer.

Hans Keldermans, Mechelen

Buitensporige overheidsinvesteringen.

Bedankt voor de nieuwsbrief.

De ring rond Antwerpen: één groot fiasco. Over 10 jaar is het project voorbijgestreefd en zullen wij op een andere manier mobiel zijn.

Vergelijk het met de farce van de fortengordel rond Antwerpen in de 19e eeuw: de kanonnen schoten er na 10 jaar doorheen of erover en de forten waren waardeloos.

En de ring rond Antwerpen is een grote leugen. Eerst beloven ze de mensen een volledige overkapping en stoffilters. Nu komen er gaten en géén filters. Hoe lang gaan beleidsmensen ons nog leugens voorhouden?

En wie betaalt de rekening na 10 jaar? Elk recent overheidsproject in Antwerpen heeft steeds 2 tot 3 keer meer gekost: het justitiepaleis, het havenhuis, … Alleen de betonbaronnen worden er beter van.

De overheid zet niet de tering naar de nering. En daar kan de gewone kiezer in de stemhokjes niets aan veranderen. Tegen de tijd dat de beleidsmensen zich zouden moeten verantwoorden voor hun foute beslissingen, zijn ze al lang uit het zicht verdwenen. Als managers in gewone bedrijven dergelijke blunders begaan, liggen ze eruit. Het frustreert me gewoon dat de overheid keer op keer zware financiële flaters begaat die wij dan blijven betalen, plus de mensen die na ons komen.

Filip De Decker, Merksem

Reacties zijn gesloten.